Иновативни предложения в житни и рапица на открит ден в с. Горно Ботево

Новина 4 от 38

Биостимулатор с 80% свободни растителни аминокиселини – кой го предлага?

Край село Горно Ботево бяха показани атрактивни продукти за новата земеделска кампания

Полева платформа в старозагорското с. Горно Ботево събра земеделци, пред които беше показана цялостна технология за производство на пшеница. Домакин е фирма „Агросинч – Синчанов и СИЕ“.

 

За силен и дружен старт на културата есенно е приложен микрогранулираният тор СУМИСТАРТ. Следва пролетно третиране с ТОМИГАН ХЛ – комбиниран системен хербицид, който покрива и най-високите изисквания на фермерите по отношение на борбата с всички икономически важни широколистни плевели.

Заедно с него за преодоляване на стреса от неблагоприятните климатични условия е внесен КАИШИ МАКС – биостимулатор от ново поколение. „Смея да твърдя, че Суммит Агро е единствената фирма на българския пазар, която предлага биостимулатор с 80% свободни растителни аминокиселини“, каза Стефан Топалов, Регионален търговски Мениджър Южна България и Ключови клиенти. С това третиране е внесен БАУНТИ – фунгицид от групата на триазолите. Следващото третиране на пшеницата е било във фаза-начало на изкласяване и цъфтеж с новия двукомпонентен фунгицид СОЛЕЙ с предпазно и лечебно действие. Борбата с неприятелите е изведена със СУМИ АЛФА 5 ЕК, приложен съвместно с биостимулатора ШИГЕКИ.

За кампания ЕСЕН 2022 Суммит Агро предлага обеззаразителя за семена ДИФЕНД ЕКСТРА, широкоспектърен, двойно активен системен фунгицид за контрол на почвени патогени, които атакуват семенцето и младото растение.

На полето край село Горно Ботево са засети сортовете на SAATEN UNION, предлагани с търговското партньорство на Суммит Агро в България. В портфолиото са включени два ранни сорта пшеница Феликс и Катарина и 4 средно ранни сорта – Атлон, Трублион, Тика така, както и новото попълнение осилест сорт – Папилон.

В портфолиото са включени основно протеинови пшеници /хлебопекарна група А/, като единствено новият осилест сорт Папилон се доближава изключително много до фуражните, с добър баланс между добив и качество.

Средно късната група е представена от сортовете Жокер и Гениус – премиум пшеница /група Е/. Групата на фуражните 6-редови ечемици освен Уенди и Хенриете се допълва от два нови сорта – Арения и Якубус. Флавия и Зофия са признати от производителите на малц 2-редови пивоварни сортове. Суммит Агро предлага също така тритикале и ръж, селекция на Saaten Union.