АГРА 2016

Новина 16 от 31
АГРА 2016

Суммит Агро представи продуктовата си листа на АГРА 2016.

Торове с контролирано освобождаване на Aзот – единствено от Суммит Агро

 

Компанията е лидер при внедряване на иновативни продукти и технологии

 

Нови и модерни решения за подхранване и защита на културите от Суммит Агро. Компанията отново зарадва земеделските производители с иновации при торовете и продуктите за растителна защита.

Доц. д-р Мирослав Титянов, генерален мениджър на фирма Суммит Агро, определи годината като много добра за компанията, която се радва на подчертан интерес от агросектора. Портфолиото ѝ е разширено с още микрогранулирани торове, като тази година те са в три ценови категории, с цел фермерите да оптимизират разходите си. За 2016 година фирмата предлага специална формулация за всяка култура. За царевица се препоръчват Микро НПЗ и Умостарт Супер Цинк. За слънчогледа и рапицата е подходящ Умостарт Ойл, Микро PMX, а при пшеницата – Микростар СР, Умостарт Житни и Стар-Тан. Ново предложение е Микростар Базеос ПЗ – микрогранулиран тор, обогатен с бактерии, превръщащи Фосфора в почвата в усвоима форма.

Фирмата може да се похвали с иновацията – торове с контролирано освобождаване на Азот – Мултикот Агри. Това на практика е Азот, намиращ се в полимерна обвивка, която осигурява прецизно предоставяне на нужните на растенията хранителни елементи. Скоростта на освобождаването на Азота зависи единствено от температурата на почвата. По този начин с еднократно приложение се задоволяват хранителните нужди на растенията през целия вегетационен период. В зависимост от културата освобождаването на Азот може да бъде в продължение на 2, 4 или 6 месеца. „За закупуване на тези торове осигурихме специална ценова схема на отложено плащане.“, подчерта доц. д-р Титянов по време на изложението АГРА в Пловдив.

По отношение на растителната защита Суммит Агро също има нови предложения.

За осигуряване на отличен контрол на плевелите с минимални разходи на декар се препоръчва употребата на Флуростар 200 като партниращ продукт на хербициди от групата на сулфонилуреите – Ергон ВГ, Ротер ВГ (при пшеница и ечемик) и Нишин 4 ОД (при царевица). Хербицида е известен с високата си ефикасност срещу плевелите лепка и поветица и възможност за приложение в по-късна фаза на развитие на културата за контрол на вторично и късно заплевеляване.

В групата на фунгицидите Суммит Агро също има новости. Такива са Комрад, за борба с болестите при житните култури, Витене Трипло Р и Лието – за контрол на мана по лозята. При инсектицидите портфолиото е попълнено със Суми Алфа 5 ЕК, който осигурява отличен ефект срещу голям брой неприятели в основните култури.

За биологичните производители компанията разшири портфолиото си с няколко нови предложения – Изомейт ОФМ ТТ (контрол на източен и сливов плодов червей), Изомейт СЛР (контрол на ябълков плодов червей и листозавивачки), Гинко, Изомейт С (контрол на ябълков плодов червей). Подходящи за биологично производство са и торовете Борония 150 (150 г/л Бор + 0.28 г/л Молибден) и Фикса Цинк (120 г/л Цинк + 150 г/л Сяра).

Модерна тенденция е използването на висококонцентрирани торове под формата на гел. Суммит Агро предлага на българския пазар 4 основни формулации – Х Гел Амбър (NK=20:25), Х Гел Сапфир (NPK=25:25:25), Х Гел Емералд (NPK=15:65:15) и Х Гел Рубин (NPK=15:10:50).