Вуксал Калций е силно концентриран листен тор със съдържание на калций и напълно хелатирани микроелементи за полски култури, овощни, лозя и зеленчуци.
ЕО ТОР Калциево торова суспензия с азот, магнезий и микроелементи. За листно приложение. |
|||
% от обема | г/л | ||
10 | N | Общ азот 8,5 % азот в нитратна форма 1,3 % азот в амидна форма 0,2 % азот в амонячна форма |
160 |
15 | CaO | водоразтворим калциев оксид | 240 |
2 | MgO | водоразтворим магнезиев оксид | 32 |
0,05 | B | водоразтворим Бор | 0,8 |
0,04 | Cu | водоразтворима Мед хелатиран с EDTA | 0,64 |
0,05 | Fe | водоразтворимо Желязо хелатирано с EDTA | 0,8 |
0,1 | Mn | водоразтворим Манган хелатиран с EDTA | 1,6 |
0,001 | Mo | водоразтворим Молибден | 0,016 |
0,02 | Zn | водоразтворим Цинк хелатиран с EDTA | 0,32 |
ОПИСАНИЕ
Вуксал Калций е формулация с много високо калциево съдържание. Използва се за специфично за културите листно подхранване, за предотвратяване или елиминиране на общата калциева недостатъчност или физиологичната косвена калциева недостатъчност при овощни и зеленчуци. В допълнение към високото калциево съдържание, Вуксал Калций е листна подхранваща добавка с азот, магнезий и всички микроелементи необходими за осигуряване на оптимално развитие на културата, по-висок добив и подобрено качество.
СПЕКТЪР НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ПРЕПОРЪКИ ЗА УПОТРЕБА | ||
Култура | Доза на приложение | Начин на третиране (приложен самостоятелно или заедно с пестицид) |
(овощни) ябълки |
0,3 – 0,6 л/дка В 50 – 100 л вода/дка – сортове с ниска чувствителност на горчиви ядки: 0,3 – 0,4 л/дка – чувствителни сортове: 0,6 л/дка |
Периодично, на интервали от 10 – 14 дни от падането на венчелистчетата/ранен стадий на формиране на плода до малко преди прибиране на реколтата. Препоръчват се 7 – 10 третирания и минимум 6 приложения се считат за необходими. Не допускайте пръскане при високи температури. Честотата на приложение и концентрацията на продукта могат да се увеличат в зависимост от нуждите за подхранване и риска от горчиви ядки, имайки предвид местните условия. |
ягоди | 0,5 л/дка (макс. 3% разтвор при високо-обемни пръскачки) в 50 – 100 л вода/дка | Заедно с последните 2 – 3 приложения на фунгициди |
домати пипер |
– полско производство: 0,3 – 0,6 л/дка – при отглеждане на закрито: 0,1 – 0,5% |
Повтаряне на третиранията в интервал от 7 – 10 дни, започвайки приблизителни 10 дни след формиране на завръза. |
краставици, дини, пъпеши | 0,3 – 0,5% | Започнете третирането веднага след формиране на завръза и повтаряйте на интервали от 7 – 10 дни до приблизително 1 седмица преди прибиране на реколтата. |
бр. зеле, карфиол, салати, цикория, китайско,зеле | 0,3 – 0,5% | Прилагайте в едноседмичен интервал. При марули, китайско зеле и карфиол: започнете малко преди формирането на главата. При цикория: започнете приблизително 10 – 14 дни след засаждането. При салати: започнете приблизително 5 – 7 седмици преди прибиране на реколтата. |
череши | 0,5 – 0,6 л/дка при 150 л раб. разтвор/ дка | 3 – 4 пръскания преди прибиране на реколтата в интервал от 2 седмици, започвайки приблизително 6 – 8 седмици преди прибирането |
лозя | 0,5 л/дка 1 л/дка |
Периодично прибавяйте към резервоарната смес при прилагането на пестициди, започвайки след цъфтежа. От началото на прошарване на гроздето: през 14 дни. |
праскови нектарини | 0,4% | 4 – 6 третирания: 1-во: при образуването на завръз. 2-ро: 2 седмици по-късно. 3-то до 6-то: при нарастване на плодовете до големина на орех, през 14 дни. |