Вуксал Бор Плюс

Продукт 6 от 99

Безопасен и високо концентриран листен тор съдържащ бор с напълно хелатни микроелементи за полски и зеленчукови култури и овощни видове. Вуксал Бор Плюс буферира рН-стойността на работния разтвор за пръскане до оптимално ниво. Благодарение на допълнителния си омекотител за вода може да се прилага до 40 ° dH (степен на твърдост на водата).

ЕО ТОР
Азотно-фосфорен суспензионен тор за листно приложение (5-13) с микроелементи. За листно приложение.
% от обема     г/л
5 N Oбщ азот
0,4 % нитратен азот
4,6 % амониев азот
70
13 P2 O5 водоразтворим Фосфор 183
7,7 B водоразтворим Бор 108
0,05 Cu водоразтворим Мед хелатиран с EDTA 0,7
0,1 Fe водоразтворимо Желязо хелатирано с EDTA 1,4
0,05 Мn водоразтворим Манган хелатиран с EDTA 0,7
0,001 Мо водоразтворим Молибден 0,014
0,05 Zn Водоразтворим Цинк хелатиран с EDTA 0,7

 

ОПИСАНИЕ:
Вуксал Бор Плюс е нова суспензия за листно торене, която гарантира изключително ефективно поемане на бор в листа и тъканите на цветовете. Вуксал Бор Плюс е повече от листен тор със съдържание на бор – той има стимулиращ ефект върху растенията подложени на физиологичен стрес в началото от тяхното развитие. Вуксал Бор Плюс притежава изключителна съвместимост с пестициди. Резултат: По-голяма доходност, по-високо качество на продукцията. Вуксал Бор Плюс буферира стойността на рН на работния разтвор за третиране до ниво, което е физиологично приемливо за растенията. Вуксал Бор Плюс се препоръчва особено за овощни и зеленчукови култури, както и полски култури, в които недостигът на бор много често се случва заедно със “скрити” недостатъци на други микроелементи. Вуксал Бор Плюс намалява оръждавяването при чувствителни сортове ябълки и круши. В същото време подпомага клетъчното делене с високото си съдържание на Р в комбинация с N. Резултат: оптимален растеж на плодовете. Вуксал Бор Плюс включва специални добавки, които гарантират добра устойчивост на отмиване и отличното поемане от растителните тъкани, дори и при неблагоприятни климатични условия.

СПЕКТЪР НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ПРЕПОРЪКИ ЗА УПОТРЕБА
Култура Момент на приложение Доза (мл/дка)
Слънчоглед Повишаване на добива и масленото съдържание.
 1 – 2 третирания:
– преди цъфтеж
100 – 125
Рапица Образуване на повече семена, за по-високо маслено съдържание. 2 третирания:
– в началото на интензивен растеж;
– от бутонизация до начало на цъфтеж
175 – 225
Царевица Повишаване количеството и качеството на добива. 1 – 2 третирания:
– във фаза 4 – 5 лист;
– във фаза удължаване на стеблото 7-9 лист.
175 – 225
Семкови овощни Повишаване качеството на цветовете и обвивката на плода. 3 третирания:
– цъфтеж;
– наедряване на плода;
– след беритба.
175 – 225
Костилкови овощни Залагането на плодове, повишаване здравината на цветовете. 2 третирания:
– начало на пълен цъфтеж;
– след беритба
175 – 225
Лозя Против изресяване. 2 третирания:
– преди цъфтеж;
– края на цъфтеж.
175 – 225
Зеленчуци (зеле, моркови, целина, бобови, грах, ряпа, салати) Повишаване на качеството. 2 – 3 третирания:
– 2 – 3 седмици след разсаждане или поникване;
– приложения през 8 – 10 дневни интервали;
– зеле: 4 – 6 лист; завиване на зелките
175 – 225
Памук Намаляване окапването на кутийките. 3 третирания:
– начални фази от развитието (кръстосване);
– начало на цъфтеж;
– формиране на кутийки.
225 – 450
Захарно цвекло Срещу сухо сърцевинно гниене, за по-високо захарно съдържание. 2 третирания:
– фаза 4 – 6 лист;
– малко преди затваряне на реда.
175 – 225


свали лист за безопасност