Суммит Агро!

Суммит Агро е създадена през 1999 година, като 100 % собственост на “СУМИ АГРО ЕВРОПА” и дъщерна фирма на SUMITOMO CORPORATION – Япония. Фирмата е част от SUMI AGRO GROUP OF COMPANIES – мрежа от фирми в редица страни – Великобритания, Франция, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Румъния, Украйна, Русия. Водещ доставчик на пестициди на българския пазар.

Основни дейности

Основните дейности са: дистрибуция и търговия с продукти за растителна защита, торове, семена и технически консултации.

Опит

В продължение на над двадесет години SUMITOMO CORPORATION предлага на българския пазар продуктите на световно известни производители на продукти за растителна защита.

Първите пестициди

Първите пестициди, представени от SUMITOMO CORPORATION са регистрирани в България през 1968 г. От тогава търговската листа на компанията се обогатява с много нови продукти за растителна защита.

Продукти на фокус

Отзиви

Партньорството със Суммит Агро е много ползотворно. В България предлагаме два гранулирини инсектицида Ерколе и Трика Експерт. Имаме два хербицида, които лансираме тази година - Сиртаки и Бисмарк КС. И двата са в иновативна формулация, произведени по технология МикроПлюс. Активните им вещества са в полимерна обвивка, от която те се освобождават постепенно и ефективността им не зависи от атмосферните условия. В процес на регистрация е още един хербицид. Имаме и три фунгицида - Витене Трипло Р - за лозя, Лието и Драго 76 ВП - за лозя и картофи. Тези продукти са резултат на дългогодишен италиански опит в областта на растителната защита, освен това те са перфектни за нуждите на българските земеделци.
Рафаеле Брунети, фирма Сипкам-Оксон, Италия

С България работим много добре, растем заедно със Суммит Агро, независимо, че към момента предлагаме само един продукт във вашата страна. Това е хербицидът Пледж 50 ВП за царевица и слънчоглед за контрол на широколистни плевели. Прилага се след сеитба, преди поникване. Продуктът няма конкуренция в своя сегмент. Следващата година предстои да предложим фунгицид за житни култури. Партньорството ни със Суммит Агро се основава на отлична комуникация, а това е най-важното за успеха на всеки бизнес.

Роберт Немет, фирма Сумитомо Кемикъл

017 - Copy В лицето на Суммит Агро намерихме точния партньор, благодарение на който всяка година се увеличава броят на земеделските производители, използващи иновативния метод на хранене на културите - локализирано приложение  на микрогранулирани торове при сеитбата на културите. Тази технология е голям успех за нас, защото заменя широкоизползваните торове с микрогранули, а от екологична гледна точка намаляваме с 10 пъти дозата на декар, което е щадящо за околната среда.

Филип Жиро, фирма Агронутришън
IMG_8763 - CopyПри равни други условия приложението на микрогранулираните торове, предлагани от Суммит Агро, води до повишаване на добива с 50-80 кг на декар. Това е много добър резултат. Растенията усвояват хранителните вещества на 98%, което заедно с бързия старт на развитие, влияе положително на добива. Третото важно нещо е, че гранулата е много добре направена и няма разпрашаване. Благодарение на тази технология имаме по-високи добиви и по-добра масленост при рапицата и слънчогледа.
Николай Върбанов, Универсал НВГ
IMG_3848През тази година Суммит Агро показа най-голям растеж и развитие в сравнение с останалите ни дъщерни компании. Много съм горд и искам да ги поздравя за отличния мениджмънт на г-н Титянов, както и за професионализма на целия екип. Пожелавам им да продължават да растат. В нашата група в Европа те имат много забележителна позиция.
Влодзимеж Влеклик, управител на Суммит Агро
IMG_3800 15 години е един сериозен юбилей. Това е период, в който компанията успя да наложи присъствието си на българския пазар. Продуктите им са страхотни, дистрибуторската мрежа, която разработиха – вярна и всеотдайна.
Христофор Бунарджиев, изп. директор Булагро Груп Холдинг

[pwebcontact id=1]