ОСОРНО 480 СК

Продукт 12 от 117

ВЕГЕТАЦИОНЕН ХЕРБИЦИД ПРИ ЦАРЕВИЦА С ПОЧВЕНО ПОСЛЕДЕЙСТВИЕ

 

АКТИВНО ВЕЩЕСТВО:
480 г/л месотрион

ФОРМУЛАЦИЯ:
СК – суспензионен концентрат

 

УПОТРЕБА:

Култура  За борба срещу Момент на приложение  Доза
Царевица за зърно и фураж едногодишни житни и широколистни плевели Внася се преди поникване на културата ВВСН 00-08 (сухо семе – поява на колеоптила) или след поникване на културата BBCH 12-18 (разтваряне на втори лист – разтваряне на осми лист)Ранни фази от развитието на плевелите  30 мл/дка

 

ОСОРНО 480 СК съдържа активното вещество месотрион. Той е мощен хербицид от групата на трикетоните, с избелващ ефект. Има уникален начин на действие и е отличен инструмент за борба с плевели, устойчиви на сулфонилурейни и триазинови хербициди. Този продукт е специално разработен за справяне с най-упоритите широколистни плевели при царевица. Месотрион потиска ензимът хидроксифенилпируват диоксигеназа (HPPD), който играе основна роля в биосинтеза на каротеноиди.
Те предпазват хлорофила от излишната светлинна енергия. В резултат на това, под влияние на ултравиолетовите лъчи, хлорофилът се разгражда и предизвиква бързо избеляване и некротизиране на плевелните тъкани.

ОСОРНО 480 СК има както листно, така и остатъчното действие в почвата. Листното приложение контролира наличните плевели по време на третирането, докато остатъчното действие осигурява продължителния ефект от продукта и запазване на полето чисто от плевели за по-дълго време.

Почвеното действие на ОСОРНО 480 СК е при доза над 28мл/дка

 

свали лист за безопасност

Category: