АКТИВНО ВЕЩЕСТВО: амисулбром 200 г/л
ФОРМУЛАЦИЯ: СК – суспензионен концентрат
НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ:
Отлична устойчивост на дъжд, дори при големи обилни валежи само от 30 минути след третирането.
Амисулбром се абсорбира бързо в кутикулата на листата и остава там. При влажно време се отделя от там, под формата на капчици, които инхибират развитието на гъбния патоген.
Активното вещество, амисулбром, принадлежи към нов химичен клас цианоимидазоли и действа срещу агресивните щамове на патогена. ЛЕЙМАЙ е с несравнима ефикасност по време на растеж – предпазва листа, стъбла и гроздове. ЛЕЙМАЙ притежава висока устойчивост на отмиване. Има инхибиращо действие на различни стадий от развитието на патогена.
КУЛТУРА | ПАТОГЕНИ | МОМЕНТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ | ДОЗА |
лозя (винени сортове) | мана (Plasmopara viticola) | фаза ВВСН 12-83 (отворен втори лист-зърната формират цвят) |
37,5 мл/дка |
картофи | мана (Phytophthora infestans) | фаза ВВСН 21-91 (поява на 1-во основно странично разклонение начало на пожълтяване на листата) |
50 мл/дка |
КАРАНТИНЕН СРОК: лозя – 28 дни, картофи – 7 дни
БРОЙ ПРИЛОЖЕНИЯ: лозя: 1-2; картофи 1-6